Studio Kaart E-mail Studio Kaart Twitter Studio Kaart Facebook Studio Kaart LinkedIn
Passiefhuis Breukelen


Opdrachtgever: Particulier
Locatie: Breukelen
Opgave : Nieuwbouw passief woonhuis
Status: In Uitvoering


Na een zonnestudie hebben we de situering op het kavel bepaalt. Het passiefhuis is ontworpen vanuit een noord-zuid georienteerde as. In de noordgevel, tevens de schaduwzijde, zijn zo min mogelijk ingrepen gedaan in de gevel. Zodat er niet onnodig warmte verloren gaat. In de zuidgevel wordt een grote glazen pui geplaatst zodat de zon kan zorgen voor natuurlijke opwarming. Er is een overkapping gemaakt boven de pui om de felle zomerzon buiten te houden en de laagstaande winterzon binnen te halen. Een schoorsteen zorgt voor natuurlijke ventilatie. De knik in het gebouw is onstaan door de eeuwenoude verkavelingslijnen te volgen van het gebied.